2.12.2018 21:41
Joukkueet

JOUKKUEVALINNAT VUODELLE 2019 – TÄRKEÄ TIEDOTE!

Vuoden 2019 joukkuevalinnat lähestyvät. Joukkuevalinnat järjestetään seuraavina ajankohtina:

• Twinkling Little Stars (TLS) 11.12. Klo 16-18 Kokonhalli

• Sunbeams (SB) 14.12. Klo 18-20:00 Kokonhalli

• MiniLights (ML) ja Twilight (TW) 16.12. Klo 13-15:00 Kokonhalli

• Brilliance (BR) 17.12. klo 16:30-18:30 Kokonhalli

• Interstellar (IS) 18.12. klo 16-18:00 Kokonhalli
 

*HUOM! JOUKKUEVALINTATILAISUUTEEN ILMOITTAUDUTAAN MYCLUBIN KAUTTA 3.12. ALKAEN. *


Miten tiedän, mihin minun tulisi pyrkiä ensivuodelle, tai mitä teen jos haluan jatkaa nykyisessä joukkueessani?
Jokainen kilpailevaan joukkueeseen (Brilliance, Interstellar, Twinkling Little Stars, Sunbeams, Minilights sekä Twilight) pyrkivä osallistuu niiden joukkueiden joukkuevalintaharjoituksiin, joihin on hakeutumassa, huolimatta siitä, missä joukkueessa on tämän vuoden aikana urheillut (eli kilpailevien joukkueiden nykyiset jäsenet osallistuvat myös joukkuejakoihin. Harjoitukset ovat kaikille samalla tasokatsaus).

Nykyisissä alkeis-harrastejoukkueissa (StarCatchers, Galaxy, Big Bang) olleet harrastajat osallistuvat niiden joukkueiden harjoituksiin, joihin toivoisivat pääsevänsä. Huom! Star Catchers joukkue voi haluessaan osallistua aluekilpailuihin.

Mikäli urheilija haluaa jatkaa ns. nykyisellä tasolla, ilmoittautuu suoraan tähän joukkueeseen osoitteeseen funshine.ilmoittautumiset@gmail.com 11.12.2017 alkaen. Joukkueisiin ei ole erillisiä joukkuejakoharjoituksia.

Apua voi kysyä myös nykyisiltä valmentajilta.

Mitä tehdä, kun nykyisen joukkueen ikäraja ei ensi vuonna enää täsmää omaan ikään?

  • Tähdenlennoista mineihin siirtyvät (2012-syntyneet) ilmoittautuvat suoraan Big Bang- joukkueeseen.
  • 2011 syntyneet voivat hakea ML, TW taikka ilmoittautua Galaxyyn taikka Big Bangiin.
  • 2011-2008 syntyneet voivat ensi vuonna hakea joko kilpaileviin mineihin (ML & TW) taikka ilmoittautua Big Bangiin. 2010-2006 syntyneet voivat hakea TLS:ään taikka SB:hen.
  • 2006-syntyneet voivat hakea kilpaileviin mineihin (TLS, SB) tai ilmoittautua Star Catchersiin (mikäli harrastaja ei tule valituksi kilpaileviin, siirretään hänet automaattisesti Star Catchersiin.
  • 2006-syntyneet voivat hakea Twinkling Little Stars tai Sunbeams- joukkueisiin (tai erikoisluvalla Interstellar tai Brilliance-joukkueisiin- kysy erikoislupa-asiasta valmentajaltasi) tai ilmoittautua Star Catchersiin.
  • 2005-2003 syntyneet hakevat kilpaileviin junioreihin, tai ilmoittautuvat Star Catchersiin (tai 2003 ja vanhemmat senioreihin).

HUOM! Tietoa harrastaville ja eritoten kilpajoukkueeseen pyrkivälle!

Seuralla on kaksi linjaa, harraste- sekä kilpalinja. Kilpalinjalla joukkueessa olo edellyttää ehdotonta sitoutumista treeneihin ja kilpailuihin. Harrastelinjalla harrastaja voi ottaa rennommin ja kuitenkin harrastaa lajia täysipainoisesti.

*Mitä kilpajoukkueissa harrastaminen vaatii? *
— Ennen kuin haluat pyrkiä edustus-taikka kilpajoukkueeseen, kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä kilpajoukkueissa oleminen vaatii paljon aikaa, työtä ja panostusta myös omalla ajalla. Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat tarkoin määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan hieman pidemmällä aikavälillä. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia. Kilpalinjalla on tärkeää lapsen ja nuoren saada sataprosenttinen tuki kodilta. Kannustamme vanhempia olemaan aktiivisia ja olemaan harrastajan tukena. Kilpailevilla joukkueilla on myös enemmän maksuja. Voit kysyä joukkueiden hinta-arvioista tarvittaessa.

*Onko kilpailevilla joukkueilla muuta toimintaa viikkoharjoittelun lisäksi? *
— Saattaa olla. Kilpatasosta riippuen kilpajoukkueilla voi olla vuoden aikana normaalin viikkoharjoittelun lisäksi päivä- ja viikonloppuleirejä, joille osallistuminen on pakollista. Näistä tiedotetaan joukkueille valmentajien kautta.

*Kilpajoukkueen ja edustusjoukkueen erot? *
— Edustusjoukkue on kunkin ikäluokan 3 tai 5 levelin joukkue, joka harjoittelee viikkotasolla enemmän ja usein myös kilpailee ikäluokan joukkueista eniten. Seuramme edustusjoukkueita ovat Twinkling Little Stars ja Brilliance.
— Kilpajoukkueeksi kutsutaan kaikkia niitä joukkueita, jotka osallistuvat vuoden aikana eri lajin kilpailijoihin. Kilpailuja on monille eri taitotasoille ja yleensä kilpaillaan 1-4 kertaa vuodessa. FSC:n kilpailevat joukkueet ovat MiniLights, Sunbeams, Twinkling Little Stars, Interstellar sekä Brilliance. Twilight sekä Star Catchers (harraste/kilpajoukkueet) on mahdollisuuksien ja halun mukaan osallistua pienempiin aluekilpailuihin.

*Millä perusteilla joukkueiden sisällä kisajoukkueet valitaan? *
— Valmentajat valitsevat kisajoukkueen kaikille kertomiensa kriteerien perusteella. Yleisimmät ja tärkeimmät kriteerit ovat treeniasenne, joka näkyy esimerkiksi läsnäolona, haluna oppia uutta tai päinvastaisessa tilanteessa jatkuvina ilmoittamattomina poissaoloina. Toisena tärkeänä kriteerinä tulevat taidot (jotka kehittyvät ahkeralla harjoittelulla ja valmentajien ohjeita kuuntelemalla). Joukkue kasataan kokonaisuutta katsoen ja valmentajilla on yleensä hyvä käsitys karsijoiden osaamistasosta.
— Lajissamme on myös tärkeää toimia joukkueena: ilman hyvää yhteishenkeä ei ole joukkuettakaan. Voit rohkeasti kysyä omalta valmentajaltasi, mitä osa-alueita juuri sinun tulisi kehittää päästäksesi kisajoukkueeseen. Kisajoukkue valitaan aina kilpailukohtaisesti, joten jokaisella joukkueen jäsenellä on aina tasavertainen mahdollisuus harjoitella, kehittyä ja päästä seuraavaan kisajoukkuekokoonpanoon. Pääsääntöisesti jokainen harrastaja pääsee kilpailemaan kerran vuodessa, jos ylläolevat kriteerit täyttyvät. On siis myös paljon kiinni omasta tahdosta ja tavoitteista, kuinka paljon on valmis harjoittelemaan ja hiomaan taitojaan, myös omalla ajallaan. Valmentajat pyrkivät tukemaan lasta ja nuorta kehittämään taitoja. Jollei kisajoukkueeseen pääse, valmentaja pyrkii kertomaan syyt miksei tällä kertaa harrastajaa valittu ja antaa samalla neuvoja mitä osa-alueita harrastajan tulisi kehittää.

*Miksi joukkueisiin otetaan enemmän harrastajia kuin mitä pääsee kilpailemaan? *
— Cheer-joukkueessa on yleensä noin 20-35 harrastajaa. Kilpailujoukkueen koko on kuitenkin täysin meidän seurasta riippumaton asia, sillä asian määrittelee Suomen Cheerleadingliitto. Normaali käytäntö on, että joukkueessa on harrastajia niin paljon, että varsinaisen kilpailujoukkueen lisäksi mukana on aina myös varamiehiä jotka osaavat ja pystyvät tekemään kilpailuohjelman useita paikkoja tarvittaessa. Varamiehet tulevat myös kilpailuihin mukaan.

*HUOM! JOUKKUEVALINTATILAISUUTEEN ILMOITTAUDUTAAN MYCLUBIN KAUTTA 3.12. ALKAEN. *